Hvordan bruker du din verktøykasse?
Det er ofte slik at vi gjennom et langt livsløp, tilegner oss en del kunnskap, erfaringer og ferdigheter. Noen erfaringer er dyrekjøpt.
Noen ferdigheter har du fordi du hadde lyst til å lære deg dem, andre har du fordi du stod ovenfor en situasjon som krevde handling.
En del av kunnskapen har du kanskje lært i løpet av et langt eller kort skoleforløp. Mens mesteparten av kunnskapen har du fra venner, familie eller andre bekjente.
Du lærte ikke på skolen hvordan du skulle håndtere din første kjærlighetssorg, eller hvordan du skulle oppleve tilhørighet i ditt eget hjem. Dette er i stor grad noe det var forventet at du skulle håndtere. Finne ut av, på en eller annen måte. Og det kan det godt hende at du gjorde. Du fant ut av mye, du lærte og utviklet deg. Noen ganger fordi det var nettopp det du prøvde på. Andre ganger fordi det nærmest var umulig å forbli den samme, når alt rundt deg forandret seg. Du ble større. Sterkere. Men likevel av og til med opplevelsen av å bli mindre og svakere. Fordi det nettopp er slik å vokse.
Du husker kanskje voksesmerter fra du var barn. Du kunne av og til våkne på natta og vri deg i smerte av ben som var i utvikling. Det hjalp ikke at voksne påpekte at «slik er det for alle». Det er få ord som lindrer når smerten står på for fullt. Men, det kan hjelpe å ha noen som sitter ved siden av deg, ser på deg og sier: «Jeg er her. Jeg skal sitte her til du føler deg litt bedre».
All kunnskapen, alle erfaringene og ferdighetene vi tilegner oss bruker vi for å håndtere livets utfordringer. Noen ganger er vår håndtering av utfordringene lite effektiv. Kanskje vi bruker feil verktøy?
I terapisamtale hos Oftefamilie.no vil du ha muligheten til å ta et dypdykk i din verktøykasse sammen med en familieterapeut og selv vurdere hva skal du ta med deg videre og hva du kan la ligge. Hvordan du vil tilnærme deg dette, bestemmer du selvsagt selv.